Lake Louise

Die nacht op camping in Lake Louise daalde te temperatuur fors, tot vlak onder het vriespunt zelfs. Hmm, waar had ik dat eerder meegemaakt? Hoe dan ook, ik bleef bibberen in mijn +4 ºC slaapzak, ondanks dat ik een trui en sokken aanhad. Had ik maar geluisterd naar het advies van Mambo om een 0 ºC slaapzak mee te nemen. Een verkeerde bezuiniging? Ach, ik zit er ook niet op te wachten om voor elke temperatuurzone een andere slaapzak in de kast te hebben.


De bergen bij Lake Louise

De bergen vlak achter de mall bij Lake Louise.


Vier uur 's nachts: een trein laat zijn hoorn over het dal klinken. Ik ben onmiddelijk wakker en ben me ook onmiddelijk bewust van de lage temperatuur. En ik bibber weer in slaap. Die hoorn zal later in de nacht nogmaals klinken. Later zal ik weer aan collega's uitleggen dat kamperen toch vooral z'n charme kent.


Campers in Lake Louise

Campers, campers en campers bij het hotel van Lake Louise.


Vandaag is het tijd voor de eerste grote wandeltocht te ondernemen. Na een bezoek aan de lokale mall komen we aan bij het grote hotel van Lake Louise. Een horde witte campers staat er in slagorde op de parkeerplaats. Onze twee vans sluiten zich er bij aan en we stappen uit. Eenmaal voorzien van dagrugzakken werken we ons langs de menigte Japanse en Chineese toeristen. Als je ze even wegdenkt is het uitzicht met dit mooie weer schitterend. Nadat we ons deel van de fotootjes hebben genomen gaan we op weg. Eerst voert de route langs de kant van het meer. Maar daarna voert de weg onvermijdelijk omhoog.


Kanos op Lake Louise

Kano's op Lake Louise.


Zo nu en dan is tijdens de wandeling een gebrom in de verte te horen, als donder. In de hemelsblauwe lucht is echter geen wolk te bekennen. "Een lawine", legt iemand uit en als ik de bron van het geluid op tijd weet te lokaliseren is inderdaad nog net een stroom van sneeuw te zien dat de berg af valt. Het geluid is ook hier langzamer dan het licht, dus ik besluit vanaf dat moment beter op de berg links tegenover me te letten. Al gauw heb ik een lawine op de foto die als een waterval omlaag valt.


Lawine nabij Lake Louise

Op onze wandeltocht bij Lake Louise waren spectaculaire lawines te zien.


De Rockies bij Lake Louise

De Rockies bij Lake Louise.


Aan de overkant van het meer is een theehuis

Theehuis op 12 uur!

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS