Lake Morraine

Eenmaal lopend op de luchthaven van Calgary legde ik mijn oog op een behoorlijk nat stuk vliegveld. Het zag er naar uit dat het nog maar net droog was na een regenachtige dag. Arjan en Isabelle gingen de huurbusjes halen, wij zouden wachten. En wachten. En wachten. Ik bedoel, ik wist dat dit een groot land was, maar meestal zijn autoverhuurbedrijven gevestigd in de buurt van vliegvelden, toch? Het bleek dat onze begeleiders elkaar misgereden waren en weer pogingen deden elkaar weer op te zoeken. Ik viel ondertussen in slaap naast een fontein in de terminal.

Lake Morraine

Lake Morraine, het meer dat op biljetten van 20 Canadeese dollar staat.


We overnachtten op de campus van de universiteit van Calgary en ´s ochtends hadden we ontbijt met echte Amerikaanse flapjacks. Ik besloot maar niet voor het volle Amerikaanse portie te gaan, maar die dingen zijn nog behoorlijk luchtig. Je kunt ze wel de maple syrup op laten zuigen als een spons als je dat graag hebt. Na het ontbijt was het tijd voor een excursie naar de mall. Daar viel mijn oog op de lokale krant. De kop? "STATE OF EMERGENCY" De regenbui die voor onze landing gevallen was bleek te veel te zijn voor dammen in de buurt en 2000 mensen waren geëvacueerd.

Met de boodschappen in de auto gingen we richting de camping in Lake Louise. Al rijdend werd duidelijk dat de omgeving rond Calgary redelijk vlak was, maar de bergen kwamen steeds dichterbij. Onderweg kwamen we in Banff, waar ik mijn bibliotheek uitbreidde met zakboekjes over wilde planten en dierensporen.

In Lake Louise was er nog even tijd voor een korte wandeling bij Lake Morraine, een van de mooiste meren van Canada. Nadat dit meer in alle standen op de foto stond, konden we de wandeling echt starten. Er werd echter meteen gewaarschuwd dat er beren in de buurt zouden kunnen zijn. We moesten even besluiten of we ze met 18 mensen aan zouden kunnen en waagden de gok. Geen beer te zien natuurlijk.

Kano's op Lake Morraine

Kano's op Lake Morraine


Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS