Italië: Fietsen naar de top: Kronplatz


Vlucht 747
"Ik zat aan boord van een Boeing 747 die terug moest naar Schiphol. Uit het raam zag ik dat het vliegtuig op Centraal Station af vloog en de piloot wist maar rakelings over het gebouw te vliegen. Maar daarna vloog het richting een tunnel en wist net op tijd te stoppen. Het raakte daarbij wel een tram". Even later werd ik wakker in mijn tent. In St Lorentz, tussen de bergen. Nergens een vliegtuig of tram te bekennen. Ze zeggen dat dromen een betekenis hebben, maar probeer hier maar eens een touw aan te knopen. Dat wilde ik even kwijt.

Ik kies een klim
Na mijn kleine tochtje naar Niederrasen wilde ik eens echt gebruik maken van de Italiaanse natuurlijke rijkdommen: de bergen. Ik wilde klimmen. Flink klimmen. En ik koos Kronplatz.

(Later meer. Hier zijn alvast de foto's)

Het open lucht ontbijt.

"Excuseer, kunt u mij vertellen waar ik het ontbijt kan nuttigen?"


Een klein dorpje onderweg naar Kronplatz.

Ahh schattig. Je zou zo je gitaar erbij pakken, een stuk of zeven kinderen in variërende leeftijd om je heen verzamelen en "Do re mi" gaan zingen".


Panorama van de Dolemieten.

Als je tussen de Alpen en de Dolemieten zit, dan moeten de klimmen wel heftig zijn.


Bij het restaurant.

Na een paar kilometer 11% klimmen ben ik gearriveerd... en ik kom de buren van de camping tegen. Ook op de fiets. De goelashsoep was goed overigens.


Op de Furkelpass.

Eindelijk aan de top. Hoger kun je niet zonder off-road te gaan. Die bolletjestrui... ach, ik vond dat ik hem verdiend had vandaag.


Even pauze in de afdaling.

Even pauze in de afdaling van Kronplatz. Dat bankje staat er niet voor niets en ik heb nog warme thee in mijn thermoskan.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS